Duhovnikovi otroci

natisni PDF

Share

 otrociOče Fabijan, mladi duhovnik na malem dalmatinskem otoku želi povečati nataliteto in tako začne prebadati zapakirane kondome. Dodatno pomoč mu ponudi prodajalec v trafiki, kasneje pa se jima pridruži še lokalni lekarnar. Skupaj tako počasi in skrivoma sabotirajo vsa kontracepcijska sredstva na otoku. Začetni uspeh je tu, rojstva in poroke se začno vrstiti ene za drugim, ampak stvari se začnejo zapletati. Celo do te mere, da je mesto primoran obiskati škof in odkriti kaj se pravzaprav dogaja…

Kratka vsebina

Glavni junak filma je mladi in predani duhovnik Fabijan (Krešimir Mikić), ki v sklopu svojega službovanja pristane na malem dalmatinskem otoku. Zaskrbljen zaradi padca natalitete začne v duhu svoje katoliške vere neobičajno akcijo – prebadanje zapakiranih kondomov! V njegovi hišni manufakturi se mu kmalu pridružita še dva otoška posebneža – prodajalec v trafiki (Nikša Butijer) in čudaški lekarnar (Dražen Kühn). S skupnimi močmi praktično ukinejo vso obstoječo kontracepcijo na otoku. Njihova akcija se pokaže kot veliki uspeh, saj se kmalu poveča število rojstev in porok v mestu. Ampak stvari se začnejo zapletati do te mere, da mora stvar preveriti celo njihov škof.

O filmu

 “Duhovnikovi otroci” je naslov nove komedije Vinka Brešana, režiserja največjih hrvaških filmskih hitov „Kako se je začela vojna na mojem otoku“ in „Maršal“. Komedija „Kako se je začela vojna na mojem otoku“ je najbolj gledan film na hrvaškem od osamosvojitve (preko 300 tisoč gledalcev). Njegov drugi film, „Maršal“ si je ogledalo blizu 100 tisoč gledalcev, tretji film „Priče“ pa je eden od mednarodno najbolj priznanih hrvaških filmov.

Po skoraj štiriletnem premoru je Vinko Brešan ponovno v svojem žanru komedije in snemal na malem hrvaškem otoku. Brešan ob objavi rezultatov obiska na hrvaškem pravi: „Vsak film mora pripadati nečemu kar pravimo zabava. Ob prvih odzivih na film in podiranju rekordov gledanosti na hrvaškem, me veseli da je film prestal tudi ta izpit. Seveda filmi niso samo statistike in številke zato iskreno želim, da vsakega gledalca film nasmeje in da odide iz kina razmišljajoč o tem kar je videl. Če “Duhovnikovi otroci” ostanejo v mislih gledalcev več kot teh 90 minut, kot traja film, bo to največji uspeh filma!”

Že prvi vikend je film podrl rekord gledanosti na hrvaškem s 33.759 gledalcev in tako postal domači film z najboljšim otvoritvenim vikendom od osamosvojitve Hrvaške dalje. Film si je ob koncu predvajanja v kinematografih na hrvaškem ogledalo preko 158.000 gledalcev.
OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie