Odrasli 2 - Grown ups 2

natisni PDF

Share

odrasli2Potem ko se je z družino preselil nazaj v rodno mesto, da bi bil spet s prijatelji in njihovimi otroki, Lenny (Adam Sandler) odkrije, da ti med starimi nasilneži, novimi nasilneži, utrganimi vozniki avtobusov, pijanimi policisti in 400 izumetničenimi vsiljivci na zabavi norost preprosto sledi na vsakem koraku.
Odrasli iz leta 2010 so bili Sandlerjeva najuspešnejša komedija v njegovi dolgoletni karieri, saj so po vsem svetu prislužili več kot 260 milijonov dolarjev. Za komičnega zvezdnika je izjemno, da je enako priljubljen doma in v tujini – film je izven ZDA priigral več kot sto milijonov dolarjev.
Po več kot desetletju komičnih uspešnic se je Sandler lotil nečesa, kar ni storil še nikoli: nadaljevanja. Režiser Dennis Dugan, ki z Odraslimi 2 poveljuje že osmemu Sandlerjevemu filmu, pravi, da je več razlogov, zakaj je čas pravi. »Krasno je, ker smo se lahko spet vsi zbrali. Vsi liki in vsi odnosi so tako pestri in zabavni, vedeli smo, da lahko povemo še veliko zgodb. To je kot obisk starih prijateljev.«
Za Chrisa Rocka je ponovna združitev moči s kolegi komiki priložnost, da je lahko v izjemno smešnem filmu. »Gre za igrivo tekmovanje,« pravi. »Hotel sem biti bolj smešen kot Spade, Spade hoče biti bolj smešen kot Kevin in Kevin hoče biti bolj smešen kot Adam. Preprosto ti pri tem ni pomoči, če si komik. Pozitivna stran tega je, da smo zaradi drug drugega film naredili še bolj zabaven.«
Poleg znane in priljubljene ekipe se v filmu v manjših vlogah pojavi cel kup znanih obrazov. Ljubljenec deklet Taylor Lautner se jim je pridružil kot vodja pobalinov, ki grenijo življenje našim junakom. »Moj lik in njegovi prijatelji niso najbolj prijazni fantje, ampak prav to je zabaven del filma,« pravi Taylor. »Ne morem se domisliti boljšega preživljanja poletja kot je druženje z Adamom Sandlerjem in njegovo ekipo. Odraščal sem ob njegovih filmih. Sem njegov velik oboževalec.«

Legenda NBA Shaquille O’Neal je zagrizel v vlogo poročnika Fluzooja, ki varuje in služi dobrim meščanom Stantona v Connecticutu. Shaq je dokazal je, da je Superman, enako vešč v komediji in na igrišču, in poskrbel, da ni šlo samo za bežno vlogico, ampak čisto pravo stransko vlogo. »Čudovito je poznati Adama, čudovito je delati z njim,« pravi 15-kratni igralec All-Star košarkarske tekme.  »V svojem prvem prizoru sem bil dejansko precej nervozen – moral sem se prestaviti v košarkaško razpoloženje. Videl sem Adama, Chrisa in Davida in si rekel: OK, tam je Jordan, tam je Bird, tam je Magic. Stori, kar pač moraš, Shaq. In res sem storil, kar sem pač moral in upam, da bodo v filmu vsi uživali.«

O IGRALCIH
ADAM SANDLER (Lenny Feder / koscenarist / producent) njegovi filmi so prislužili več kot tri milijarde dolarjev. Med njegovimi uspešnicami so Stari je nor, Hotel Transilvanija, Jack in Jill, Oskrbnik, Moja neprava bivša, Odrasli, Stari je nor, Zgodbe za lahko noč, Gasilca pred oltarjem, Špangleščina, 50 prvih poljubov, Očka po sili, Bes pod kontrolo, Zaporniško dvorišče, Funny People, Reign Over Me, Poročiva se, Klik, Punch-Drunk Love. Pet sezon je nastopal v Saturday Night Live. V okviru njegove produkcijske hiše Happy Madison so posneli filme Klik, Hišna zajčica, Mamin sinko, Očka po sili, Vroča bejba, Vražji Nicky, Žival, Opazovalci s klopi, Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo, Dickie Roberts: Former Child Star, Strange Wilderness, Paul Blart: Mall Cop, Happy Gilmore, Billy Madison, Grandma’s Boy, Joe Dirt, The Master of Disguise. Sandlerjevi komični albumi so prav tako uspešni. Vsega skupaj so prodali 6 milijonov izvodov.
KEVIN JAMES (Eric Lamonsoff) je bil producent, koscenarist in glavni igralec uspešne komedije Paul Blart: Mall Cop (2009) in Oskrbnika (2011). Nazadnje je bil viden v filmu Here Comes The Boom. Nastopil je tudi v filmih Odrasli, Gasilca pred oltarjem (2007), Hitch, Barnyard (2006), Hiša pošasti (2006), Hotel Transilvanija (2012)  in v seriji Domače kraljestvo (1998), ki so jo snemali devet sezon.

CHRIS ROCK (Kurt McKenzie) je posnel filme Odrasli, Smrtonosno orožje 4, Zaporniško igrišče, Madagaskar 1,2,3, 2 Days in New York, 2 Days in Paris, Before Sunset, Death at a Funeral, Nurse Betty, Boomerang, Panther, New Jack City, I’m Gonna Git You Sucka!, Dr. Dolittle, Dogma, Bad Company, Down to Earth,  I Think I Love My Wife (bil je tudi producent in režiser) in serijo Everybody Hates Chris, ki jo je navdihnilo Chrisovo življenje. Kot režiser je debitiral s Head of State. Njegov igralski prvenec je bil Policaj iz Beverly Hillsa 2.
Leta 2005 je vodil podelitev oskarjev. Uveljavil se je kot komik in navdušil v več sezonah oddaje Saturday night live.

DAVID SPADE (Marcus Higgins) je nastopal v oddaji Saturday night live, v serijah Pa me ustreli in Šola za pare in v filmih Hotel Transilvanija, Odrasli, Opazovalci s klopi, Dickie Roberts: Former Child Star, Joe Dirt, Tommy Boy, Black Sheep, Reality Bites, Light Sleeper, Coneheads, Lost & Found.

SALMA HAYEK (Roxanne Chase-Feder) je bila za film Frida med drugim nominirana za oskarja in zlati globus. Posnela je filme Divjaki, Obuti maček, Odrasli, Bilo je nekoč v Mehiki, Od mraka do zore, The Vampire’s Assistant, Lonely Hearts, Ask the Dust, Bandidas, After the Sunset, Hotel, Timecode, Dogma, Desperado, Here Comes the Boom, La Chispa de la Vida, In the Time of the Butterflies, Midaq Alley, Americano in nastopila v seriji 30 Rock. Za režijski prvenec The Maldonado Miracle je dobila nagrado emmy. Režirala je tudi glasbene spote za Princa in Jado Pinkett.
Bila je izvršna producentka serije Grda račka, v kateri je tudi nastopala.

O REŽISERJU
DENNIS DUGAN  je eden najbolj uspešnih ameriških režiserjev komedij. Njegovi filmi so zaslužili več kot milijardo dolarjev. Ugled si je prislužil s komedijami, kot so Očka po sili, Zohan je zakon, Happy Gilmore, Odrasli, Gasilca pred oltarjem.  Med njegovimi filmi so še Moja neprava bivša, Oglaševalci s klopi, Nacionalna varnost, Saving Silverman,  Beverly Hills Ninja. Bil je izvršni producent filma Stari je nor.
Režiral je tudi epizode serij Newyorška policija, Delo na črno. Raztresena Ally ter televizijska filma Columbo: Butterfly Shades of Gray ter The Shaggy Dog.
Kariero je začel kot igralec in nastopil v serijah Richie Brockelman, Private Eye, M*A*S*H,” Columbo, Rockfordovi dosjeji, Fantje s Hill Streeta ter v filmih Parenthood, She’s Having a Baby, Can’t Buy Me Love ter The Howling.

OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie