2 na muhi

natisni PDF

Share

2guns-00-lOskarjevec DENZEL WASHINGTON in MARK WAHLBERG sta na čelu zvezdniške ekipe eksplozivnega akcijskega filma 2 na muhi, ki pripoveduje o dveh operativcih iz konkurenčnih uradov, ki sta prisiljena v skupni beg. Vendar se njuno nepričakovano partnerstvo sooči z veliko težavo: drug za drugega ne vesta, da je vladni agent po krinko.
12 mesecev sta bila agent z oddelka za droge Robert Bobby Trench (Washington) in mornariški preiskovalec Michael »Stig« Stigman (Wahlberg) zadržano nerazdružljiva.  Delala sta pod krinko kot člana mamilarskega kartela in ne zaupata ne drug drugemu ne kriminalcem, ki jih morata zašiti.
Ko gre po zlu njun poskus infiltracije v mehiški mamilarski kartel, s katerim sta želela vrniti milijone, jima nadrejeni obrnejo hrbet. Zdaj ko si ju vsi želijo v ječi ali pod rušo, se lahko zaneseta samo drug na drugega.  Na žalost njunih zasledovalcev se dobri fantje, ki se leta pretvarjajo, da so slabi, od slabih navzamejo tudi nekaj trikov.

O SNEMANJU

Kot rit in srajca:
O nastajanju 2 na muhi

BOOM! Studios so prvo številko eksplozivne mini serije 2 na muhi pisca Stevena Granta in umetnika MATEUSA SANTOLOUCOJA izdali leta 2008. Grant je povedal zanimivo zgodbo o Bobbyju Trenchu in Michaelu Stigmanu, dveh agentih pod krinko, ki odkrijeta, da vsota denarja, ki je zaklenjen v banki, ki jo ropata, še zdaleč ni to, kar sta pričakovala. Ko ju prevarajo možje, ki so jima zaupali nalogo, morata bežati pred organizacijami, ki sta jima prisegla poslušnost.
Ustanovitelj in izvršni direktor BOOM! Studios Ross Richie nas popelje skozi material: “To je zgodba o moških, ki ju sistem povozi, in je postavljena v okvir vladnih agencij, ki dosežejo  svoje cilje ne glede na posledice. Steven je za osnovo vzel poznano noir zgodbo o policistih pod krinko in jo razstavil. Vključil je tudi veliko komedije in akcije, kar jo dela izjemno zabavno.”
Serijo stripov je napisal moški z zanimivim slogom pisanja. “Rad delam kriminalne stripe,” priznava Grant, ki 2 na muhi imenuje anti-prijateljska zgodba. “Dejansko ne verjamem v dobro in zlo. Z moje perspektive ljudje hodijo po tanki črti. padejo na to ali ono stran in se opotekajo naprej in nazaj. To je povsem naravno. Na svoj material ne gledam kot na dramo, ampak kot na situacijsko komedijo, v kateri vsi mislijo, da vedo, kaj se dogaja, dejansko pa nihče ne ve, kaj se dogaja.”
Producent Marc Platt, ki je do velikega platna spravil uspešnici, kot sta Iskan in Drive, se je veselil razvijanja projekta 2 na muhi, s katerim ga je seznanil prijatelj, producent  Adam Siegel: “Rad imam zgodbe o dveh na videz povsem različnih likih in o njunem potovanju, med katerim najdeta pot drug do drugega. Tu sta dva možakarja, ki bi bila najraje kilometer stran drug od drugega, a sta prisiljena sodelovati in se vmes drug o drugem še česa naučiti.”
Glavnima igralcema Washingtonu in Wahlbergu akcijski žanr ni tuj, vedela pa sta, da bosta potrebovala strokovne svetovalce, če bosta hotela razumeti svet policistov globoko pod krinko. K sodelovanju pri projektu so tako povabili tehničnega svetovalca Oddelka za boj proti drogam RICHARDA WOODFORKA in tehničnega svetovalca tjulnjev JAMIEJA WALLA. Igralcem in ostali ekipi sta o svetu mamilarskih vojn povedala več, kot so si lahko predstavljali. Washington se spominja: “Že samo z opazovanjem Robertove osebnosti in sloga sem se veliko naučil. Lahko sem mu na primer postavil vprašanje: Kako ti uspe, da te ne ustrelijo? Mislim, da je veliko teh mož in žena do neke mere zasvojenih z adrenalinom, ker se znajdejo v zelo nevarnih situacijah, v katerih pa uživajo.”
Od Treh kraljev do Strelca je Wahlberg velik del svoje filmske kariere preživel na vojaških urjenjih. 2 na muhi sta njegov najnovejši dosežek in več kot pripravljen je bil na izziv urjenja in upodobitve mornariškega častnika Michaela Stigmana. Po Wahlbergovih besedah je Stigova predanost kodeksu najbolj odražala tisto, kar se je naučil od vojske: “Skozi ves film sem imel mantro, ki sem si jo napisal na prvo stran scenarija, in sicer dolžnost, čast, zvestoba in zaupanje. Stigu te stvari veliko pomenijo. Za brate, za svoje ljudi, bi storil čisto vse.”


O IGRALCIH

DENZEL WASHINGTON (Robert Bobby Trench) je posnel filme Pot do slave (oskar za stransko vlogo), Dan za trening (oskar za glavno vlogo), Ameriški gangster, Insajder, Telesni čuvaj, Mandžurski kandidat, Pravi pogum, Ugrabitev metroja Pelham 123, Knjiga odrešitve, Zbiralec kosti, Ne pozabite velikanov, Obleganje, Škrlatna plima, Veliko hrupa za nič, Filadelfija, Pelikanovo poročilo, Cry Freedom (nominacija za oskarja), Safe House, Flight (nominacija za oskarja in zlati globus), The hurricane (nominacija za oskarja), Soldier’s Story, The Great Debaters, Déjà Vu, Out of Time, Antwone Fisher (režijski prvenec), John Q, Fallen, The Preacher’s Wife, Virtuosity, Devil in a Blue Dress, Malcolm X (nominacija za oskarja), Flesh & Blood, For Queen and Country, The Mighty Quinn, Heart Condition, Mo’ Better Blues, Ricochet, Mississippi Masala.
Na televiziji je nastopil v St. Elsewhere, The George McKenna Story, License to Kill in Wilmi.
       
MARK WAHLBERG (Michael “Stig” Stigman) je bil nominiran za zlati globus in oskarja za filma The Fighter in za Dvojno igro. Uveljavil se je s filmom Vroče noči.
Filmsko kariero je začel v Renaissance Man, ki so mu sledili Košarkarjevi dnevniki, Fear, Trije kralji, Italijanska misija, Vihar vseh viharjev, Strelec, Rezervna policista, Tihotapci, Dvigni, Dogodek, Zmenek, Invincible, The Yards, We Own the Night, Max Payne, The Lovely Bones, Broken City, Ted.

PAULA PATTON (Deb Rees) je posnela filme Déjà Vu, Precious, Misija: Nemogoče - protokol duh, Odsev, Disconnect, Baggage Claim, Jumping the Broom, Just Wright,  Swing Vote, Idlewild,

O REŽISERJU

BALTASAR KORMÁKUR  je igralec, producent in režiser, ki dela v gledališču, pri filmih in na televiziji. Rodil se je v Reykjaviku in leta 1990 diplomiral iz igre na islandski umetnostni akademiji. Službo je takoj dobil pri Islandskem narodnem gledališču, v katerem je kot eden vodilnih mladih umetnikov delal do leta  1997.  Leta 2000  je bil scenarist, režiser, producent in glavni igralec filma 101 Reykjavík, ki je postal mednarodna uspešnica in je dobil nagrado Discovery na filmskem festival v Torontu.  Potem je posnel filme The Sea, A Little Trip to Heaven, Jar City in Brúðguminn, ki so na Islandiji vsi postal uspešnice in so dobili številne mednarodne nagrade. Njegov film The Deep se je potegoval za nominacijo za oskarja.
Po letu 2008 je režiral dva ameriška filma, Inhale in Tihotapci.


OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie