Oblačno z mesnimi kroglicami 2

natisni PDF

Share

oblacno2Drugi del se začenja tam, kjer se je končal prvi del uspešnice studia Sony Pictures Animation. Izumiteljska genialnost Flinta Lockwooda je končno cenjena, saj ga je njegov vzornik Chester V povabil, naj začne delati za The Live Corp Company.


Chesterjeva desna roka - in ena njegovih najboljših izumiteljic - je Barb (visoko razvita orangutanka s človeškimi možgani, ki pa je tudi podla, manipulativna in se rada šminka). Flint je od nekdaj sanjal, da bi bil uveljavljeni izumitelj, a vse se spremeni, ko odkrije, da njegov najbolj razvpiti stroj - naprava, ki vodo spreminja v hrano -  še vedno deluje in zdaj ustvarja hibride med hrano in živalmi. Usoda človeštva je v njegovih rokah, ko Chester pošlje Flinta in njegove prijatelje na slastno nevarno odpravo, med katero se spopadajo z lačnimi takodili, pitaoni, dvojnimi svinjskimi siropajki in drugimi stvori, da bi ponovno rešili svet.

Režija:     Cody Cameron & Kris Pearn
Scenarij: John Francis Daley & Jonathan Goldstein in Erica Rivinoja
Po likih iz knjige Cloudy with a Chance of Meatballs:
avtorice Judi Barrett in ilustratorja Rona Barretta
Producent: Kirk Bodyfelt
Izvršna producenta: Phil Lord in Christopher Miller

Igrajo:
Bill Hader (Flint Lockwood)
Anna Faris (Sam Sparks)
James Caan (Tim Lockwood)
Will Forte (Chester V)
Kristen Schaal (Barb)
Terry Crews (Earl)
Andy Samberg (Brent)
Neil Patrick Harris (Steve)
Benjamin Bratt (Manny)

"Rad imam svet Oblačnosti," pravi Cody Cameron, ki je s Krisom Pearnom režiser filma. "Od vseh filmov, pri katerih sem delal, je Oblačnost moj najljubši. Dobiti priložnost za vrnitev k likom v tem novem, norem svetu, je bilo res vznemirljivo."
"Ko smo se začeli pogovarjati o novem delu, smo hitro odkrili veliko elementov, ki bi jih lahko obdelali - ne samo novva zgodba, ampak tudi novi liki," pravi Pearn. "Med to pustolovščino vsi liki pridejo veliko bolj do izraza. Na primer mestni policist Earl, ki hoče zaščititi dom, ki ga ima tako rad. Manny, ki je bil med prvim filmom večinoma tiho, vse bolj razkriva skrite dele sebe. Sam, ki med vsemi najbolje razume Flinta, je tista, ki vidi otok tako, kot je - izraz Flintove ustvarjalnosti."
"Chris in Cody sta strastno oblikovala prvi del," pravi producentka Pam Marsden, ki je bila že producentka izvirnika. "Kris je bil glavni pri zgodbi, Cody pa je vodil ekipo, ki je zgodbo razvijala. Ko je napočil čas za nadaljevanje, sta našla ustvarjalen način za nadaljevanje pustolovščine."
V novem filmu Flint odkrije, da so hibridi, ki jih proizvaja njegova naprava, zavzeli otok. Kmalu se tako vrne v Swallow falls, nato pa s pomočjo prijateljev skuša preprečiti, da bi ta bitja zavladala svetu.
"Ob koncu prvega dela je hrana začela oživljati - pečeni piščanci in grozeči gumijasti medvedki," pravi producent Kirk Bodyfelt, "V nadaljevanju smo si s to idejo dali duška."
Cameron dodaja: "Ampak gremo tudi še precej dlje. Po vrnitvi na otok najdejo velikansko džungo, ki je prerasla mesto, in hrano, ki se je razvila. Tam je mnogo več kot le gumijasti medvedki in kosi pic. Tam so ogromne školjke, velikanske melone, jagode, kumare. Tam je Serengeti hrane."
"Ko smo se odločili, da bomo imeli hibride med živalmi in hrano," nadaljuje Bodyfelt, "se je Cody s to zamislijo odpravil v mesto. V trgovini z živili je kupil sadje in zelenjavo in oboje začel rezljati v bitja. Tu pri Sonyju imamo zelo radi film in vsem sodelujočim je bil izvirnik res pri srcu, zato smo vsi imeli enake cilje: ohraniti podobo, občutek in enak nivo energije, poiskati pa tudi ustvarjalne načine za širitev likov na nova področja. To je poznano vesolje, hkrati pa povsem novo in drugačno." 

O REŽISERJIH
Cody Cameron je režiral Sezono lova 3 in kratki film The Chubbchubbs. Pri Sony Pictures Animation dela od leta 2004, ko je sodeloval pri filmu Divji valovi. Napisal je tudi dialoge za tri dele Shreka, Madagarskar in Kokoške na begu. Posodil je tudi glasove likom v Shreku in Sezoni lova.
Kris Pearn: Oblačno z mesnimi kroglicami 2 je njegov režijski prvenec. Sodeloval je pri filmih Artur Božiček, Oblačno z mesnimi kroglicami, Sezona lova in Divji valovi.
O IGRALCIH
Igralec/scenarist/komik Bill Hader (Flint Lockwood) je bil osem let član ekipe oddaje Saturday Night Live. Posnel je filme Pozabi Saro, Ananas ekspres, Noč v muzeju 2, Adventureland, Tropski vihar, Napumpana, Superhudo, Jaz, ti in nadloga Dupree, Hot Rod.
Anna Faris (Sam Sparks) je posnela filme Hišna zajčica, Film, da te kap 1-4,  Observe & Report, Izgubljeno s prevodom, Gora Brokeback, Smiley Face, Mama’s Boy, Just Friends, Waiting, Frequently Asked Questions About Time Travel, Kids in America.
Na televiziji je med drugim gostovala v seriji Prijatelji.
James Caan (Tim Lockwood) je posnel filme Boter, V imenu pravice, Škrat, Brian’s Song, Misery, For The Boys, The Rain People, The Gambler, Cinderella Liberty, Funny Lady, A Bridge Too Far, Thief, T.R Baskin, Slither, Silent Movie, Rollerball, The Killer Elite, Another Man, Another Chance, Comes A Horseman, Gardens of Stone, Alien Nation, Flesh and Bone, The Program, Honeymoon in Vegas, Eraser, Mickey Blue Eyes, The Yards, The Way of the Gun, Dogville.
Štiri sezone je nastopal v seriji Las Vegas.


OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie