Antikrist

natisni

Share

alujo?i par se zate?e v Raj, svojo samotno ko?o v gozdovih. Upata, da si bosta tam zacelila zlomljeni srci in reila zakonske teave. Vendar narava naredi svoje in stvari postajajo vse slabe in slabe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O reiserju

Lars von Trier ima velik vpliv na evropski film. V devetdesetih je bil eden od ustanoviteljev gibanja Danska dogma in sodi med vodilne evropske reiserje.

Leta 1983 je diplomiral na Danski nacionalni filmski oli. Prebil se je z THE ELEMENT OF CRIME (1984). Po trilogiji Europe je posnel televizijsko serijo The Kingdom I & II (leta 1994 in1997). Njegovi noveji filmi so DOGVILLE (2003), MANDERLAY (2005) in THE BOSS OF IT ALL (2006).

Skoraj vsi njegovi filmi so se uvrstili v uradni izbor mednarodnega filmskega festival v Cannesu. Osvojili so sedem nagrad, Plesalka v temi je leta 2000 dobila zlato palmo, Lom valov (1996) pa glavno nagrado irije.

Willem Daofe filmografija

The Dust of Time (2008),

Fireflies in the Garden (2008),

Adam Resurrected (2008),

Anamorph (2007),

Go Go Tales (2007),

Mr. Beans Holiday (2007),

Inside Man (2006),

American Dreamz (2006),

Before It Had a Name (2005),

Manderlay (2005),

The Aviator (2004),

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004),

The Clearing (2004),

Once Upon a Time in Mexico (2003),

The Reckoning (2003),

Finding Nemo (2003),

Auto Focus (2002),

Spider-Man (2002),

Pavilion of Women (2001),

Shadow of the Vampire (2000),

Animal Factory (2000),

American Psycho (2000),

The Boondock Saints (1999),

eXistenZ (1999),

The English Patient (1996),

Tom and Viv (1994),

Light Sleeper (1992),

Wild at Heart (1990),

Triumph of the Spirit (1989),

Mississippi Burning (1988),

Last Temptation of Christ (1988),

Platoon (1986),

To Live and Die in LA (1985),

Charlotte Gainsbourg - filmografija

Persecution (2008),

Im not there (2007),

The golden door (2007)

Prte-moi ta main (How to Get Married and Stay Single, 2006)

The science of sleep (2006),

lun reste, lautre part (One Stays, the Other Leaves, 2004i

Ils se marirent et eurent beaucoup denfants (They Lived Happily

Ever After, 2004)

21 grams (2004),

Ma femme est une actrice (My Wife Is an Actress, 2000)

La bche (Seasons Beatings, 1999)

Jane Eyre (1996),

The cement garden (1992),

La petite voleuse (The Little Thief, 1988),

Leffronte (Impudent Girl, 1985),.

Naa spletna stran uporablja pikotke, ki sluijo boljemu delovanju spletne strani ter omogo?ajo deljenje vsebin na druabnih omrejih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi eleli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglaate z uporabo pikotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie