Pisatelj v senci / Ghost writer

natisni PDF

Share

Ko britanski pisatelj, ki se je uveljavil s pisanjem knjig v imenu drugih, privoli, da bo dokončal spomine nekdanjega britanskega premierja Adama Langa, mu njegov agent zagotovi, da je to edinstvena priložnost. Toda projekt je od vsega začetka ovit v zloveščo tančico – ne nazadnje zato, ker je njegov predhodnik, Langov dolgoletni pomočnik, umrl v tragični nesreči.

Novi pisatelj odpotuje v Ameriko, da bi se lotil projekta na otoku, kjer Lang trenutno prebiva z ženo Ruth ter pomočnico (in ljubico) Amelio. Toda dan po njegovem prihodu nekdanji britanski minister javno obtoži Langa, da je odobril protipravno izročitev osumljenih teroristov Cii, da bi slednja od njih pridobila podatke z mučenjem – kar pa velja za vojni zločin. Zaradi prahu, ki ga dvigne incident, se pred Langovo hišo začnejo zbirati novinarji, pa tudi številni demonstranti. Ob zbiranju podatkov za knjigo pisatelj medtem razkrije vse več prezrtih ali prikritih podrobnosti, zaradi katerih posumi, da je njegov predhodnik morda naletel na mračno skrivnost, ki bi Langa povezovala s Cio, in da je ključ do tega podatka skrit v njegovem nedokončanem rokopisu. Ali je Lang med svojim mandatom skrivoma sodeloval z ameriško obveščevalno agencijo? Je bil morda prvi biograf umorjen zaradi pretresljive resnice, ki jo je razkril?

Vznemirljivi politični triler, ki prepleta številne aktualne teme, je napeta zgodba o spletkah in prevarah – seksualnih, političnih in literarnih. V svetu, kjer nič – in nihče – ni to, kar se zdi, pisatelj v senci kmalu spozna, da je preteklost lahko smrtno nevarna ... in da o poteku zgodovine odloča samo, kdor preživi, da bi jo zapisal.

OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie