Odrasli / Grown ups

natisni PDF

Share

Odrasli so komedija do zadnjega atoma o petih moških, ki so bili najboljši prijatelji, ko so bili mulci, zdaj pa so se za konec tedna ob prazniku 4. julija prvič po tridesetih letih ponovno zbrali s svojimi družinami. Začnejo tam, kjer so ostali, in odkrivajo, da to da se starajo, še ne pomeni, da odraščajo.

O FILMU

Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade in Rob Schneider nastopajo v glavnih vlogah komedija Odrasli, zgodbi o petih prijateljih iz otroštva, ki se srečajo po tridesetih letih in prvič spoznajo tudi družine drug drugega. Ko umre njihov ljubljeni nekdanji trener košarke, se vrnejo v rojstno mesto, da bi preživeli poletje ob hiši ob jezeru, kjer so mnogo let poprej proslavili svojo zmago na prvenstvu.

Sandler se je domislil zgodbe o možakarju, ki ima občutek, da so on in njegova družina izgubili perspektivo o tem, kaj je v življenju pomembno. Ko se mora torej nepričakovano vrniti v rojstno mesto, se odloči izkoristiti to priložnost za vrnitev h koreninam in ponovno vrniti družino na pravo pot. V ta namen najame hišo ob jezeru in povabi stare prijatelje in njihove družine, naj se mu tam pridružijo za konec tedna ob praznovanju 4. julija.

 

 

 


“Celoten projekt je bil zelo privlačen,” pravi režiser Dennis Dugan. “Ti igralci, ki so zasebno zares pravi prijatelji, se poleti zberejo, da bi posneli film o prijateljih, ki se poleti zberejo ob hiši ob jezeru. To je grenko-sladko snidenje, ker je umrl njihov trener, so pa tudi veseli, da se znova vidijo. Spoznajo družine drug drugega – to so oni, njihove žene, prijateljice, otroci in psi – v trenutku, ko se njihovo življenje spreminjajo.”
Ljubkost, ki preveva zgodbo, je bila ključna, da so vsi ti nadarjeni zvezdniki prišli skupaj. “Scenarij, ki sta ga napisala Adam in Fred Wolf, je zares, zares dober,” pravi Rob Schneider. “Je zelo zabaven in ima zanimive like. Dennis nas je res spodbujam, naj bomo čim bolj resnični – naj si damo duška, naj se poigravamo in naj bo igra čim bolj naravna.”
Kot pravi Maya Rudolph: “V tem filmu je veliko zabavnih ljudi, vendar ne gre samo zato, da je v tem filmu veliko smešnih ljudi. To je film o starih prijateljih, ki jih igrajo ljudje, ki resnično so stari prijatelji. V njihovih odnosih res vidite, da se že dolgo poznajo.”
Ko sta Sandler in Fred Wolf končala scenarij, ni bilo težko pritegniti vseh k projektu. “Adamova zamisel je bila, da vsi pripeljejo svoje družine in da bi vsi skupaj preživeli prijetno poletje v hiši ob jezeru,” se spominja Dugan. “To je bilo eno najboljših poletij v mojem življenju. Ker so se vsi tako dobro poznali med seboj, je bilo tako, kot bi šli na zares dobro zabavo. Adam si je zares želel, da bi se takšno vzdušje odražalo tudi na filmu.”
“Adam je za nas ustvaril nekaj posebnega,” pripomni Salma Hayek. “Vsi naši otroci so približno enako stari in večinoma so to deklice, zato so se takoj spoprijateljile. To je bilo zares družinsko vzdušje – bilo je popolno.”
“Hoteli smo, da film preveva nostalgija,” pravi scenograf Perry Andelin Blake. “Vsi hrepenijo po preprostejših časih. Bistvo filma je v tem, da se vrneš k družini, h koreninam, in o človeški bližini.”
Resnično burkaštvo med igralci se je brez težav preneslo na like, ki jih igrajo na platnu. Dejansko se mnogi zvezdniki Odraslih poznajo že mnogo let. Rock pravi: “Večina fantov se je spoznala pri Saturday Night Live. Adama sem spoznal pred dvajsetimi leti, ko je bil v Comic Stripu v New Yorku stand-up komik. Takoj sva se ujela, ker sva bila mlajša in zabavnejša od ostalih v klubu. Spadea sem spoznal pri Saturday Night Live (SNL). Prav tako Schneiderja.”
“Ko smo začeli z zgodbami o SNL, sem videl, da je Kevin kar nekako ovenel,” se smeje Schneider. “No, odkrito moram vseeno povedati, da se zdi, da je iz istega testa. Bil je stand-up komik in je preživel, zato razume.”
“Če se veliko družite s komiki in komičnimi igralci, včasih vidite zelo tekmovalne fante v slogu, oh, ravno je povedal šalo in zdaj moram jaz povedati boljšo,” pravi Dugan. “Ampak vzdušje na tem snemanju je bili zares sproščeno – po mojem deloma zato, ker je Adam spravil vse skupaj. Vsi so prišli s krasnim odnosom: Začnimo se šaliti in videli bomo, kako zelo se bomo zabavali.”
Nalogo uskladiti vse talente in realizirati vizijo filma je dobil Dennis Dugan, dolgoletni sodelavec Sandlerjeve produkcijske hiše Happy Madison. “Sploh ne vem več, koliko filmov sem posnel z Adamom,” se šali. “Štiri sem posnel z Robom Schneiderjem, tri z Davidom Spadom, tri s Chrisom Rockom, ta je drugi s Kevinom Jamesom.”

ADAM SANDLER igra Lennyja Federja, ki je bil med fanti včasih nekakšen vodja, tisti, ki je druge prepričal, da so počeli neumnosti. Zdaj je vrhunski hollywoodski agent. Je Sandlerja skrbelo, da se bodo igralci med seboj prerivali za pozornost? “Ne, ne,” pravi. “MIslim, da smo bili morda tekmovalni v dvajsetih, a v tem je lepota tega, da snemamo skupaj film zdaj, ko smo v štiridesetih.”
Adam Sandler in Dennis Dugan sta že velikokrat sodelovala skupaj in to jima je v veselje. Dugan priznava: “To je zelo zabavno in hkrati velik izziv. Vedno sem mislil, da sem največji garač, dokler nisem spoznal Adama in spoznal, da sem na drugem mestu. Dokaz je ta film – Adam se je domislil zgodbe, bil koscenarist, v filmu je zaigral, bil producent, precej je vpleten v celo zadevo. Delati z njim je izziv – vedno želi od tebe, da se domisliš česa novega.”
Sandlerjevi filmi so prislužili skoraj tri milijarde dolarjev. Med njegovimi uspešnicami so Bedtime Stories, Gasilca pred oltarjem, Špangleščina, 50 prvih poljubov, Bes pod kontrolo, Zaporniško dvorišče, Funny People, Reign Over Me, Klik, Punch-Drunk Love.
Pet sezon je nastopal v Saturday Night Live.
V okviru njegove produkcijske hiše Happy Madison so posneli filme Klik, Hišna zajčica, Manin sinko, Očka po sili, Vroča bejba, Žival, The Benchwarmers, Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo, Dickie Roberts: Former Child Star, Strange Wilderness, Paul Blart: Mall Cop, Happy Gilmore, Little Nicky, Billy Madison, Grandma’s Boy, Joe Dirt, The Master of Disguise.
Sandlerjevi komični albumi so prav tako uspešni. Vsega skupaj so prodali 6 milijonov izvodov.

KEVIN JAMES takole opisuje svoj lik Erica Lamonsoffa: “V bistvu je prijazen možakar, ki se želi pretvarjati, da je malce boljši, kot v resnici je, a mu tega v družbi prijateljev ni treba početi. Spomni se, da je lahko to, kar je, in oni so mu v pomoč.”
James edini med peterico ni bil član SNL, a se je takoj vklopil: “Nikoli se še nisem imel tako dobro pri delu,” pravi. “Bilo je naravno. Vsi smo dobri prijatelji in to se vidi na filmu. Ti fantje so vsi ikone. Vsak dan sem se smejal in se imel super. Vedno si želiš delati s komiki, ki jih spoštuješ in jim zaupaš. Če jih spraviš v smeh, si misliš: No, potem je pa res smešno. Lahko jim zaupaš.”
JAMES je bil koscenarist, producent in glavni igralec uspešne komedije Paul Blart: Mall Cop. Z Adamom Sandlerjem je posnel komedijo Gasilca pred oltarjem.
Leta 2007 je James po devetih letih nehal snemati serijo Domače kraljestvo, pri kateri je bil tudi izvršni producent.
Njegov prvi film je bil Hitch z Willom Smithom.

CHRIS ROCK igra Kurta McKenzieja. “Je gospodinjec. Je doma in skrbi za otroke.” Po Rockovih besedah se zasebno komični igralci obnašajo zelo podobno kot njihovi liki. “Ko ne snemamo, govorimo grozne stvari drug o drugem. Stvari, ki jih večina ljudi, civilistov, ne bi prenesla. Komiki morajo imeti debelejšo kožo.”
Vseeno pravi, da je biti zabaven v družbi prijateljev naravno. “To je smešna stvar, celo kadar pišem material za svoj stand-up nastop. Lahko nastopam pred 20.000 ljudmi, ampak vsako šalo v bistvu napišem zato, da bi spravil prijatelje v smeh.”
Posnel je filme V slabi družbi, Zaporniško dvorišče, Death at a Funeral, Nurse Betty, Policaj iz Beverly Hillsa, Smrtonosno orožje 4, CB4, Bumerang, Panther, New Jack City, I’m Gonna Git You Sucka!, Dr. Dolittle, Dogma, Down to Earth, I Think I Love My Wife, Madagaskar.
Bil je soavtor in pripovedovalec televizijske serije Chrisa vsi sovražijo.
Kot režiser je debitiral s filmom Head of State.
Več let je nastopal v SNL. Leta 2005 je vodil podelitev oskarjev,

DAVID SPADE igra Marcusa Higginsa. “Teka za krili in se rad spogleduje z dekleti. Vsi ostali so poročeni, kar mu je všeč in se brez težav pomeša med družbo. Je pravo nasprotje ostalih likov. Ostali so ljubosumni nanj, ker se mu ni treba ukvarjati z ženo, otroki, lahko je, s komer hoče. A tisto, kar je kul pri 20-tih, ni kul pri 40-tih, zato Marcus prijateljem zavida, kar imajo.”
Spade priznava, da pri tem filmu sodeluje, “ker imam srečo. Srečo, da sem še vedno Adamov prijatelj. Zabavamo se, ko smo skupaj. Srečo, ker imam rad komedije, vse te fante. To je bilo res zabavno. Vsak od nas ima malce drugačen smisel za humor. Vsi ti fantje so zabavni, a jih tudi spoštujem, ker vsak obvlada nekaj, česar jaz ne.”
Spade izpostavlja, da sta s Sandlerjem sicer že velikokrat sodelovala, vendar tokrat prvič nastopata skupaj v filmu. »Z njim sem posnel Joe Dirt, Dickie Roberts, Benchwarmers, Rules of Engagement. Hočem reči, on je kot moj agent. Vedno je bil zelo prijazen do mene. Mislil sem si pač, da ne bova nikoli skupaj nastopila in tudi to bi bilo čisto v redu, vendar je bilo lepo slišati, da hoče v tem filmu videti mene.”
Spade je bil nominiran za nagrado emmy za vlogo Dennisa Fincha v seriji Pa me ustreli. Pet let je nastopal v Saturday Night Live. Trenutno nastopa v Šola za pare, ki ga producirajo pri Happy Madison. Septembra bodo začeli snemati četrto sezono.
Posnel je filme The Benchwarmers, Racing Stripes, Dickie Roberts: Former Child Star, The Adventures of Joe Dirt, The Emperor’s New Groove, Black Sheep, Reality Bites, Light Sleeper, Coneheads, Lost & Found.

ROB SCHNEIDER misli, da je njegov lik Rob Hilliard običajen možakar, a priznava: “Obseden je z določenimi stvarmi, da bi se tako izognil čustvenim težavam v svojem življenju. Daje nasvete, v svojem življenju pa jih ne upošteva..Dobro je imeti ob sebi prijatelje, ker se razumete med seboj. Adam lahko dela, s komer hoče, in hoče delati z ljudmi, ki jih pozna in jim zaupa. Ti odnosi se v filmu vidijo in mislim, da je to delno razlog, zakaj si ljudje hočejo ogledat njegove filme.”
Po skoraj dveh desetletjih se je Schneider pred kratkim vrnil k stand-up komediji. Trenutno je na mednarodni turneji in je izdal prvi komični album Registered Offender.
Posnel je filme 50 prvih poljubov, Zaporniško dvorišče, Manin sinko, Očka po sili, You May Not Kiss the Bride, American Virgin, Bedtime Stories, Zohan je zakon, The Benchwarmers, Eight Crazy Nights, Little Nicky, Mr. Deeds. Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo. Vroča bejba, Žival, Shark Bait.
Pri SNL je nastopal štiri leta.

O REŽISERJU

DENNIS DUGAN je režiral filme Očka po sili, Nacionalna varnost, Zakon je Zahon, Happy Gilmore, Saving Silverman, Beverly Hills Ninja, Gasilca pred oltarjem, The Benchwarmers.
Na televiziji ji režiral epizode serij Newyorška policija, Delo na črno, Raztresena
Ally.
Kariero je začel kot igralec v serijah Richie Brockelman, Private Eye, “M*A*S*H,” Columbo, Rockfordovi dosjeji in Fantje s Hill Streeta.
Pojavil se je tudi v nekaterih filmih, ki jih je režiral, recimo v Zohan je zakon, Gasilca pod košem ter v filmih Parenthood, She’s Having a Baby, Can’t Buy Me Love ter The Howling.

OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie