NEVIDNO ZLO: DRUGI SVET 3D

natisni PDF

Share

Svet je opustošil virus, ki svoje žrtve spremeni v morilske zombije. A prelepa in smrtonosna Alice (Milla Jovovich) po tem svetu še naprej išče preživele v Nevidnem zlu: drugem svetu. Gre za četrti del vznemirljive in izjemno uspešne filmske franšize Nevidno zlo. Ko bitka s povzročitelji svetovne kuge doseže nove razsežnosti, se Alice znajde ujeta v požganem Los Angelesu, ki ga je preplavilo na tisoče nemrtvih. Sooči se z grožnjo, ki je ni nikoli pričakovala.

Nevidno zlo: drugi svet je prvo poglavje sage, ki v kino prihaja v 3D.


Film temelji na izjemno priljubljeni seriji videoiger Resident Evil Capcom Entertainmenta. Filmi Nevidno zlo so del svetovne znamke, ki vključuje knjige, majice, DVD kolekcije in še več.

 

 

 

 

Nevidno zlo: drugi svet se začne štiri leta po prvotnem izbruhi virusa T, ki ga je ustvarila korporacija Umbrella, da bi zavrl proces staranja in bolezni živčevja. Neprijeten stranski učinek virusa je sposobnost oživljanja mrtvih celic, s čimer svoje gostitelje spremeni v požrešne zombije. Razširil se je po svetu in ga spremenil v nerazpoznavno nočno moro, v katerem hitro razvijajoči se nemrtvi lovijo peščico preživelih ljudi.

Nevidno zlo: drugi svet se začne tam, kjer se je končal prejšnji del. Alice srečamo na Japonskem. Oborožena z nadčloveškimi sposobnostmi vodi vojsko svojih lastnih klonov zoper dolgoletnega nasprotnika, direktorja Umbrelle Alberta Weskerja. Po obračunu, v katerem naj bi Wesker umrl in v katerem so bili uničene njena vojska in njene moči, Alice z letalom poleti v ledeno divjino Aljaske. Njen cilj: najti preživele v skrivnostni Arkadiji - domnevno edinem kraj na Zmelji, ki ga ni opustošil virus T.

A kot se izkaže, Arkadia ni obljubljena dežela. Edini znak življenja je njena stara soborka Claire Redfield (Ali Larter), ki ima popolno amnezijo. S Claire ob sebi Alice iskanje odgovorov pripelje do ruševin Los Angelesa. Tam spozna peščico preživelih, ki so zabarikadirani v nekdanjem zaporu. Vztrajno odbijajo vojsko nemrtvih. Tam spozna, da je Arkadija morda bližje – in še smrtonosnejša – kot je mislila.

Claire se počasi vračata spomin in vodstvene sposobnosti, Alice pa popelje svojo ekipo preživelih na naporno reševalni misijo – in odkrije nekaj veliko bolj grozljivega od vsega, kar si je kdorkoli od njih sploh lahko predstavljal.O NASTANKU FILMA

V prvih treh poglavjih nadvse uspešne franšize Nevidno zlo se je Alice, skoraj neuničljiva borka proti zombijem, ki jo igra Milla Jovovich, znajde v čedalje večji nevarnosti, ko se spopade s temačno korporacijo Umbrella in morilsko vojsko nemrtvih, ki jo je ustvarila njena tehnologija. Nevidno zlo: drugi svet serijo popelje na povsem nov nivo s še bolj vrtoglavimi akcijskimi prizori in učinki – tokrat v 3-D tehniki. Po besedah producenta Jeremyja Bolta “ima film svoje puške, lepe ženske, pse z glavami, ki eksplodirajo, neverjetno pokrajino. A kar je najbolj pomembno, film ima Millo in Milla v tem filmu zažiga bolj kot kdajkoli.”

Avtor franšize Paul W. S. Anderson se je ponovno usedel na režijski stolček Nevidnega zla: drugi svet, potem ko si je pri dveh filmih vseh režijski premor. »Pogrešal sem režiranje filmov,« pravi Anderson. »Nevidno zlo je bilo zame vedno bogato igrišče. Za en mesec sem izginil in igral igre, nato pa sem prilezel iz svojega brloga z dolgo brado.”

Anderson se je zadnjega filma lotil z drznim pristopom in s še boljšimi učinki, epskimi pokrajinami in grozljivimi novimi nasprotniki. “In snemali smo z najnovejšo 3-D tehnologijo, s kamerami, s katerimi so snemali Avatarja. Zelo vznemirljivo je uporabljati najnovejšo, vrhunsko tehnologijo.”

Režiser je kariero začel s futurističnimi trilerji, ko sta bila Mortal Kombat in Krvavo obzorje, ki si ju je oba predstavljal v 3-D tehniki. “Hotel sem, da se občinstvo preda akciji tako kot na futurističnih vožnjah Back to the Future: The Ride,” pravi Anderson. “Imel sem občutek, kot da sem filmar, ki bo naredil preskok od nemega filma k zvočnemu. Tovrsten trenutek v filmskih zgodovini, ko se na tako radikalen način spremeni tehnologija, pride samo vsakih 30 ali 40 let.

Ko sem pisal scenarij, sem vedel, da bo to 3-D film. Vanj sem skušal vnesti situacije in prizorišča, ki bi se dobro obnesli v 3-D. Trdno sem prepričan, da je 3-D ta trenutek tektonski premik v kinu. Kmalu bo to postal standard v tej industriji. Zelo vznemirljivo je posneti enega prvih pravih 3D filmov. In poudarjam besedo PRAVI, ker smo posneli tridimenzionalni film. Naš film ni nekaj, kar bi posneli v dvodimenzionalni tehniki in potem vse skupaj nadgradili s 3D.”

Ena od najbolj vznemirljivih lastnosti 3-D je zmožnost, da se občinstvo potopi v zgodbo, pravi režiser. “Občinstvo potegne v dogajanje. Gre za podoben napredek, kot ga dosega zvok vse od mojega otroštva naprej. Zvok ne prihaja samo iz sprednjega dela kina, zvočniki so tudi znotraj kina in ob straneh. Nazadnje ste povsem obkroženi z zvokom. Zdaj 3-D podobe nudijo občinstvu tisto, kar počne zvok že 20 let. Pomaga mu, da se potopi v svet, ki ga prikazuje film.”

O IGRALCIH

MILLA JOVOVICH (Alice) je v zadnjem času zaključila snemanje filmov Stone, Faces in the Crowd, Dirty Girl, Bringing Up Bobby.

Pri 11-tih je Millo odkril fotograf Richard Avedon, s katerim sta potem posnela Revlonove reklame Najbolj nepozabne ženske na svetu. Oktobra 1987 je bila na naslovnici italijanske modne revije Lei. To je bila prva od njenih mnogih naslovnic. Leta 1988 je podpisala svojo prvo profesionalno manekensko pogodbo.

Milla je posnela reklamne kampanje za mnoge znamke, med drugim za Banana Republic, Christian Dior, Damiani, Donna Karan, Gap, Versace, Mango, Etro, L'Oréal, ICB, Ann Taylor, Mercedes-Benz.

Njen prvi film je bil Two Moon Junction. Sledili so mu Vrnitev v modro laguno, Kuffs, Chaplin, Dazed and Confused, Peti element, Ultraviolet, A Perfect Getaway, The Fourth Kind, He Got Game, Ivana Orleanska, The Claim, Hotel za milijon dolarjev, Zoolander, Dummy, No Good Deed, You Stupid Man.

Leta 1994, pri 16-tih, je posnela glasbeni album The Divine Comedy. Besedila za skladbe na njem je napisala pri 15tih. Navdahnila jo je ljubezen do škratov in čarobnih dreves.

Milla je bila tudi vodja skupine Plastic Has Memory, ki ni izdala nobenega albuma, je pa imela kar nekaj koncertov. Prispevala je tudi skladbe za več filmov.

ALI LARTER (Claire Redfield) je posnela filme Blondinka s Harvarda, Nevidno zlo 3: izmurtje, Brez povratka, Obsessed, Varsity Blues, The House on Haunted Hill, Crazy, Marigold, A Lot Like Love, American Outlaws, Jay and Silent Bob Strike Back, Drive Me Crazy ter serijo Heroji.

KIM COATES (Bennett) nastopa v seriji Sons of Anarchy. Med filmi, ki jih je posnel, so Zadnji skavt, Klient, Sestreljeni črni jastreb, Talec, Otok, Napad na policijsko postajo št. 13, Spopad na zahodu, Potopljeni svet, A Little Help, Robosapien: Rebooted, Blood: A Butchers Tale, King of Sorrow, Sinners and Saints, 45 RPM, The Poet, Innocent Blood, Pearl Harbor, The Grilled, Silent Hill, Unforgettable, Skinwalkers, Hollywood North.

Gostoval je v serijah Na kraju zločina, Na kraju zločina; New York, Na kraju zločina: Miami, Priskledniki, Beg iz zapora, Pod lupo pravice ter nastopil v več kot 20 televizijskih filmih in miniserijah, med drugim in Hercules, Friend of the Family in Scream Team.

PAUL W.S. ANDERSON (producent, režiser, scenarist): rodil se je v Angliji. Njegov prvi film je bil Shopping leta 1994, za katerega je napisal tudi scenarij in je bil v nekaterih britanskih kinematografih prepovedan.

Shopping mu je odprl vrata v Hollywood, kjer je leta 1995 režiral Mortal Kombat.

Sledili so Vojak, Krvavo obzorje, Nevidno zlo (2002). Bil je scenarist, režiser in producent filma. Pri naslednjih dveh delih Nevidnega zla je bil scenarist in producent.

Režiral je še Alien proti predatorju (2004) in Dirka smrti (2008). Pti filmu

Pandorum (2009)je bil producent.

OBJAVLJEN JE PRVI NAPOVEDNIK FILMSKEGA SPEKTAKLA NEVERJETNI SPIDER-MAN 2!

DF-87424_r

PRIDRUŽI SE NAM


   

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki služijo boljšemu delovanju spletne strani ter omogočajo deljenje vsebin na družabnih omrežjih in merjenje obiska strani. V kolikor se s tem ne strinjate, stran morda ne bo delovala tako kot bi želeli. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. Kaj so piškotki? preberite tukaj.

Za nadaljevanje uporabe spletne strani kliknite - Strinjam se -.

EU Cookie